SKÖTSELRÅD - TA HAND OM DINA SMYCKEN FRÅN EMMA ISRAELSSON

Skötselråd

För att bevara ditt smycke så fint som möjligt, följer här råd om hur du tar hand om ditt smycke på bästa sätt.

Undvik att smycket kommer i kontakt med luft eller fukt när du ej bär det. Den fina smyckesask som följer med ditt smycke är en perfekt förvaringsplats. Alla material i våra smycken är äkta silver, guld, brons och guldförgylld mässing. Våra smycken tål att slitas på men samtliga kan äkta metaller reagera på yttre omständigheter som vatten och fukt, men även kemiska produkter som t.ex. klor, parfym, hudlotion, medicin och kosttillskott. Smycken kan även reagera på det huden utsöndrar och det är väldigt individuellt hur snabbt den processen går. Många av våra kedjor är guldpläterade vilket innebär att det är äkta 14K eller 18K guld på äkta silver. Guldet nöts ner över tid, en process som påverkas av användandet.

GULDFÖRGYLLD MÄSSING

En guldförgyllning innebär att smycket har ett överdrag av guld och smyckets kärna är i mässing. Smycket har samma utseende som ett smycke i guld, men får givetvis ett lägre pris.

En guldförgyllning försvinner över tid, beroende på slitage och vilken hudtyp du har. För ett extra hållbart slitage bör smyckena behandlas varsamt och bör undvika kontakt med vatten och kemikalier (t.ex. klor, parfym, hudlotion och spray), detta kan missfärga smycket. Om man äter någon medicin eller kosttillskott så kan även detta påverka smycket utifrån vad kroppen utsöndrar.

Våra putsdukar för brons ska inte användas på guldförgyllda smycken då de putsar bort guldplätteringen, utan använd en mjuk trasa om smycket behöver putsas upp.

SILVER

Dina silversmycken rengör du lätt med silverdip eller silverputs. Silver oxideras olika snabbt beroende på vad vi utsöndrar ifrån huden.

18K GULD

Dina smycken i 18K guld putsar du enkelt upp med en mjuk trasa.


KEDJOR

Våra kedjor håller högsta möjliga kvalitet och tillverkas i Spanien. Vi har valt en tunn fin kedja till våra berlocker som ska hanteras med omsorg. Kedjorna tål dagligt slitage i form av konstant användning men du bör vara vaksam så att du inte fastnar i något, då kedjan kan gå av.
För ett extra hållbart slitage bör kedjan behandlas varsamt och bör undvika kontakt med vatten och kemikalier (t.ex. klor, parfym, hudlotion och spray). Om man äter någon medicin eller kosttillskott så kan även detta påverka smycket utifrån vad kroppen utsöndrar. Kedjan mår bäst av att inte sovas, duschas eller tränas med. 

På guldförgyllda kedjor slits guldet ner över tid och det äkta silvret undertill framträder mer och mer. Denna process går olika snabbt beroende på vilken hudtyp du har (vad din hud utsöndrar) kemikalier och användning.

Vi lämnar 1 års garanti på kedjorna. Garantin omfattar fabrikationsfel och gäller inte skador som är självförvållade.

STENAR

Stenen kommer alltid att behålla sin lyster. Skulle stenen börja att se dimmig ut och tappa lystern beror det på att smuts hamnat på/under stenen. Du rengör stenen enkelt med en tandborste, diskmedel och varmt vatten.

BRONS

Våra tidigare bronsberlocker är helt i äkta brons, det betyder att det är 100% brons rakt igenom smycket. Brons är ett väldigt ”levande” material som snabbt ändrar karaktär när du börjar använda det. I början kan en högpolerad bronsdetalj bli lätt fläckig för att sedan mattas ner och få en jämn matt ton. Processen är fantastisk och ger en unik och otroligt vacker patina! Det finns alltså ingen yta som slits ner utan det bildas en beläggning – patina över tid. Bronssmycken blir vackrare ju äldre de blir och tappar aldrig sin guldfärg. Du kan själv polera upp ditt smycke med en poleringsduk (gärna med aningen slipyta i). Vi säljer poleringsdukar här.