Skötselråd

Skötselråd


Den fina smyckesask som följer med ditt smycke är en perfekt förvaringsplats. Alla material i våra smycken är äkta silver, guld, brons och guldförgylld mässing. Våra smycken tål att slitas på men samtliga äkta metaller kan reagera på saltvatten och klor. Många av våra kedjor är guldpläterade vilket innebär att det är äkta 14K eller 18K guld på äkta silver. Guldet nöts ner över tid, en process som påverkas av användandet.

SILVER

Dina silversmycken rengör du lätt med silverdip eller silverputs. Silver oxideras olika snabbt beroende på vad vi utsöndrar ifrån huden.


BRONS

Många av våra guldfärgade smycken är helt i äkta brons, det betyder att det är 100% brons rakt igenom smycket. Brons är ett väldigt ”levande” material som snabbt ändrar karaktär när du börjar använda det. I början kan en högpolerad bronsdetalj bli lätt fläckig för att sedan mattas ner och få en jämn matt ton. Processen är fantastisk och ger en unik och otroligt vacker patina! Det finns alltså ingen yta som slits ner utan det bildas en beläggning – patina över tid. Bronssmycken blir vackrare ju äldre de blir och tappar aldrig sin guldfärg.

Eftersom det är brons rakt igenom smycket går det alltid enkelt att få tillbaka dess ursprungslyster. Du kan själv polera med en poleringsduk (gärna med aningen slipyta i) på ditt smycke. Vi säljer poleringsdukar här.


GULDFÖRGYLLD MÄSSING

En guldförgyllning försvinner över tid, beroende på slitage. För ett extra hållbart slitage bör smyckena undvika kontakt med fukt och vatten. Våra putsdukar bör inte användas på guldförgyllda smycken.


STENAR

Stenen kommer alltid att behålla sin lyster. Skulle stenen börja att se dimmig ut och tappa lystern beror det på att smuts hamnat på stenen. Rengör med en tandborste, diskmedel och varmt vatten.

 

KEDJOR

Våra kedjor håller högsta möjliga kvalitet och tillverkas i Italien. Dock har vi valt en tunn fin kedja till våra berlocker som ska hanteras med omsorg. Kedjorna tål dagligt slitage i form av konstant användning men du bör vara vaksam så att du inte fastnar i något då kedjan kan gå av. På guldförgyllda kedjor slits guld ner över en tid och det äkta silver undertill framträder mer och mer. Denna process går olika snabbt beroende på vilken hudtyp du är (vad din hud utsöndrar) kemikalier och användning.