GIVING BACK
 

Vi lever efter filosofin att ge tillbaka av det man får. 10% av vår vinst skänker vi till välgörenhet. När du får eller köper ett smycke från någon av våra kollektioner är du med och ger till någon annan. Sedan 2015 har vi varit med och stöttat vinnaren av Nobels Fredspris Dr Denis Mukwege och det arbete han bedriver på Panzi-sjukhuset i Kongo genom den ideella organisationen PMU.


I DR Kongo är det idag farligare att vara kvinna än soldat. I konflikten, som bland annat handlar om landets naturtillgångar, har hundratusentals kvinnor och barn utsatts för sexuellt våld. Men det finns en plats som ger hopp till Kongos kvinnor – det svenskbyggda Panzi- sjukhuset utanför staden Bukavu. Där får de utsatta kvinnorna och barnen vård och behandling.


Tack vare sitt arbete för de utsatta kvinnorna har Panzi-sjukhuset och Dr Denis Mukwege blivit världsberömt, men trots det hotas verksamheten idag av en ansträngd ekonomi. Vi har tagit fram ett smycke som är ett led i arbetet att samla in resurser till arbetet och sprida kunskap om situationen i DR Kongo, via PMU. Alla intäkter från smycket går till PMUs arbete vid Panzisjukhuset.

Köp smycket på PMUs webbsida
 

PMU – Pingstmissionens Utvecklingssamarbete – grundades 1965 och är en av Sveriges större biståndsorganisationer med ett eget 90-konto. I slutet av 1990-talet var PMU med och byggde Panzi-sjukhuset och har stöttat verksamheten sedan dess. Arbetet i DR Kongo påbörjades långt innan PMU grundades och idag driver man flera projekt i landet, bland annat tillsammans med Radiohjälpen och Världens Barn.