GIVING BACK - En del av vår vinst går alltid till välgörenhet

  GIVING BACK

Vi lever efter filosofin att ge tillbaka av det man får. Alla våra smycken är välgörenhetssmycken. Vi skänker en stor del av våra intäkter till de välgörenhetsprojekt vi har nära samarbete med. 
PROJECT PLAYGROUND

Vi är så stolta och glada över att kunna fortsätta vårt samarbete med Project Playground. Tillsammans har vi skapat Diamond Collection, med inspiration från Project Playgrounds logotyp. Detta vackra diamanthalsband symboliserar styrka, renhet och oändliga möjligheter, vilket återspeglar den potential som finns hos alla barn och ungdomar på Project Playground. Kollektionen består av halsband, örhängen, armband och ring i både 18K guldplätterad mässing och sterlingsilver.

Vi bygger vidare på framgångarna med vår första kollektion och är glada över att kunna presentera nya tillägg - Globe och Puzzle Necklaces. Dessa smycken förkroppsligar våra gemensamma värderingar om samhörighet och de starka band som utgör grunden för inkluderande och säkra samhällen där varje barn kan utvecklas. Precis som Diamond Collection är dessa nya smycken utformade för att inspirera och ge hopp om en ljusare framtid.

Detta är ett 100% ideellt samarbete; vi gör ingen vinst på försäljningen utan allt överskott går direkt till Project Playground och deras arbete med utsatta barn och ungdomar i kåkstäderna utanför Kapstaden och i Stockholms förorter.

Stöd Project Playgrounds viktiga arbete genom att köpa från dessa kollektioner på deras webbsida eller nedan.

H.K.H. Prinsessan Sofia, dåvarande Sofia Hellqvist, och Frida Vesterberg grundade Project Playground 2010.

Med arbete och engagemang från den ideella sektorn i ryggsäcken upplevde Sofia och Frida ett behov av att fokusera på individens utveckling i kombination med ett helhetsperspektiv kring barnet och dennes unika personliga behov, för att skapa en hållbar och långsiktig förändring både på individ- och systemnivå.

Grundarna ville skapa en trygg plattform för barn och unga genom en meningsfull fritid där tillitsfulla vuxna motiverar barn och unga att tro på framtiden och möjligheten att påverka och styra sitt eget liv positivt.

De såg även vikten av att bygga en hållbar struktur där kunskapsöverföring i samarbete med samhället och de lokala institutionerna som redan verkar i området blir en bidragande faktor i utvecklingen av stiftelsens arbetssätt. Även ett stort fokus lades på personalens utveckling och välmående eftersom de till daglig dags hanterar stora utmaningar i barnens liv.

Utifrån denna målbild skapades Project Playground.
 

DR DENIS MUKWEGE & PANZISJUKHUSET

Sedan 2015 har vi varit med och stöttat vinnaren av Nobels Fredspris Dr Denis Mukwege och det arbete han bedriver på Panzi-sjukhuset i Kongo genom den ideella organisationen PMU.


I DR Kongo är det idag farligare att vara kvinna än soldat. I konflikten, som bland annat handlar om landets naturtillgångar, har hundratusentals kvinnor och barn utsatts för sexuellt våld. Men det finns en plats som ger hopp till Kongos kvinnor – det svenskbyggda Panzi- sjukhuset utanför staden Bukavu. Där får de utsatta kvinnorna och barnen vård och behandling. Tack vare sitt arbete för de utsatta kvinnorna har Panzi-sjukhuset och Dr Denis Mukwege blivit världsberömt, men trots det hotas verksamheten idag av en ansträngd ekonomi. Vi har tagit fram ett smycke som är ett led i arbetet att samla in resurser till arbetet och sprida kunskap om situationen i DR Kongo, via PMU. Alla intäkter från smycket går till PMUs arbete vid Panzisjukhuset.

Köp smycket på PMUs webbsida eller nedan. 

PMU – Pingstmissionens Utvecklingssamarbete – grundades 1965 och är en av Sveriges större biståndsorganisationer med ett eget 90-konto. I slutet av 1990-talet var PMU med och byggde Panzi-sjukhuset och har stöttat verksamheten sedan dess. Arbetet i DR Kongo påbörjades långt innan PMU grundades och idag driver man flera projekt i landet, bland annat tillsammans med Radiohjälpen och Världens Barn.