GIVING BACK

  GIVING BACK

Vi lever efter filosofin att ge tillbaka av det man får. 10% av vår vinst skänker vi till välgörenhet. När du får eller köper ett smycke från någon av våra kollektioner är du med och ger till någon annan.


DR DENIS MUKWEGE & PANZISJUKHUSET

Sedan 2015 har vi varit med och stöttat vinnaren av Nobels Fredspris Dr Denis Mukwege och det arbete han bedriver på Panzi-sjukhuset i Kongo genom den ideella organisationen PMU.


I DR Kongo är det idag farligare att vara kvinna än soldat. I konflikten, som bland annat handlar om landets naturtillgångar, har hundratusentals kvinnor och barn utsatts för sexuellt våld. Men det finns en plats som ger hopp till Kongos kvinnor – det svenskbyggda Panzi- sjukhuset utanför staden Bukavu. Där får de utsatta kvinnorna och barnen vård och behandling. Tack vare sitt arbete för de utsatta kvinnorna har Panzi-sjukhuset och Dr Denis Mukwege blivit världsberömt, men trots det hotas verksamheten idag av en ansträngd ekonomi. Vi har tagit fram ett smycke som är ett led i arbetet att samla in resurser till arbetet och sprida kunskap om situationen i DR Kongo, via PMU. Alla intäkter från smycket går till PMUs arbete vid Panzisjukhuset.

Köp smycket på PMUs webbsida
 

PMU – Pingstmissionens Utvecklingssamarbete – grundades 1965 och är en av Sveriges större biståndsorganisationer med ett eget 90-konto. I slutet av 1990-talet var PMU med och byggde Panzi-sjukhuset och har stöttat verksamheten sedan dess. Arbetet i DR Kongo påbörjades långt innan PMU grundades och idag driver man flera projekt i landet, bland annat tillsammans med Radiohjälpen och Världens Barn.
PROJECT PLAYGROUND

Vi är så stolta och glada att dela vårt senaste samarbete tillsammans med Project Playground. Vi har designat en vacker diamant som tagit inspiration från Project Playgrounds logotyp. En diamant utstrålar styrka, renhet och ändlösa möjligheter, precis som alla underbara barn och ungdomar hos Project Playground. Halsbandet finns i två storlekar och i både guldplätterad mässing och silver. Stötta Project Playgrounds viktiga arbete genom att handla halsbanden från deras webshop. 

Precis som med vårt samarbete med PMU och Panzisjukhuset går alla intäkter oavkortat till Project Playground och det arbete dom bedriver för utsatta barn och ungdomar i kåkstäderna runt Cape Town och i förorter till Stockholm. 


Köp smyckena på Project Playgrounds webbsida


H.K.H. Prinsessan Sofia, dåvarande Sofia Hellqvist, och Frida Vesterberg grundade Project Playground 2010.

Med arbete och engagemang från den ideella sektorn i ryggsäcken upplevde Sofia och Frida ett behov av att fokusera på individens utveckling i kombination med ett helhetsperspektiv kring barnet och dennes unika personliga behov, för att skapa en hållbar och långsiktig förändring både på individ- och systemnivå.

Grundarna ville skapa en trygg plattform för barn och unga genom en meningsfull fritid där tillitsfulla vuxna motiverar barn och unga att tro på framtiden och möjligheten att påverka och styra sitt eget liv positivt.

De såg även vikten av att bygga en hållbar struktur där kunskapsöverföring i samarbete med samhället och de lokala institutionerna som redan verkar i området blir en bidragande faktor i utvecklingen av stiftelsens arbetssätt. Även ett stort fokus lades på personalens utveckling och välmående eftersom de till daglig dags hanterar stora utmaningar i barnens liv.

Utifrån denna målbild skapades Project Playground.